Mijn favorieten

Waardebepaling of taxatie

Wat is het verschil tussen een taxatie en waardebepaling?

Een waardebepaling geeft de actuele marktwaarde van de woning aan, bijvoorbeeld voor een verkoop, maar kan niet gebruikt worden om een lening af te sluiten. Een taxatie is een officiële waardebepaling waarvan een uitvoerig rapport wordt opgemaakt en wordt o.a. gebruikt om een hypotheek af te sluiten.
 

Waardebepaling

Wilt u verkopen? Een woning of appartement verkopen is een vak apart. Maar onze makelaars beheersen dit vak! Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis met u te maken. In dit gesprek zal de makelaar toelichten wie wij zijn en hoe wij uw woning het beste kunnen verkopen. Tevens heeft de makelaar de gelegenheid om uw woning te bekijken.

Binnen een aantal werkdagen na het kennismakingsgesprek zal de makelaar telefonisch contact opnemen om de uitkomsten te bespreken.U bespreekt met hem of haar de beste vraagprijs en de verkoopstrategie, die volledig wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. De bijbehorende offerte ontvangt u daarna ook per mail of post. Dit alles is geheel vrijblijvend en kosteloos.
 
Maak kennis met Lelieveld makelaardij voor een vrijblijvend informatiegesprek of waardebepaling. We staan graag voor u klaar en maken duidelijke afspraken.

 

Taxatie

Wat is uw woning, bedrijfspand, bungalow of perceel waard? Is de waarde van het aangeboden bedrijfspand of woning wel reëel? Wij maken graag een passend taxatierapport voor u. 

Voor taxaties bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt met de NWWI-link direct een offerte opvragen door bij de laatste stap ''Lelieveld makelaardij' aan te klikken' bij de kantoorkeuze. Ook wij kunnen dit stappenplan voor u invullen en de taxatie uit handen nemen. Bel naar een van onze kantoren via de contactpagina en vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

 

Maar ook in geval van bijvoorbeeld successie kan de belastingdienst een waardebepaling van uw eigendommen vragen. Met jarenlange kennis en ervaring in de regio, zijn de onze gecertificeerde makelaars-taxateurs, in staat u uitstekend te adviseren. Onze makelaars hebben de proeve van bekwaamheid afgelegd voor het taxeren van onroerende zaken en zijn beëdigd door de rechtbank en zijn opgenomen in de verschillende registers van Vastgoedcert.