Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Buitengoed Nieuwe Warande Deelplan Iib #34 in Tilburg 5012 TG

Buitengoed Nieuwe Warande Deelplan IIB #34

5012 TG Tilburg
Koopsom € 350.000,- v.o.n.

Omschrijving

Buitengoed Nieuwe Warande in Tilburg - Deelplan II B - 17 riante villakavels

Landelijk wonen met uw persoonlijke signatuur
In het landelijk gebied tussen Tilburg-Noord en de Brabantse dorpen Udenhout en Berkel-Enschot realiseert Ruimte voor Ruimte momenteel een bijzonder project: Buitengoed Nieuwe Warande.
Te midden van akkerland, weides en bosschages verrijst deze nieuwe,...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Buitengoed Nieuwe Warande in Tilburg - Deelplan II B - 17 riante villakavels

Landelijk wonen met uw persoonlijke signatuur
In het landelijk gebied tussen Tilburg-Noord en de Brabantse dorpen Udenhout en Berkel-Enschot realiseert Ruimte voor Ruimte momenteel een bijzonder project: Buitengoed Nieuwe Warande.
Te midden van akkerland, weides en bosschages verrijst deze nieuwe, exclusieve villawijk die wat betreft ligging, (bouw)vrijheid en beschikbare ruimte niets te wensen over laat. Nu is het tijd voor Deelplan IIB van dit project, waarin Ruimte voor Ruimte nog eens 17 bouwkavels uitgeeft.
Hierop kunt u naar eigen ontwerp uw droomvilla realiseren, waarbij wonen gecombineerd met een praktijk of bedrijf aan huis tot de mogelijkheden behoort. Om een goede indruk van de bouwlocatie en haar omgeving te krijgen is er met behulp van een drone een vlucht gemaakt over de locatie. Bekijk deze beelden op YouTube:: https://www.youtube.com/watch?v=veIfPvzKgYU

Het plangebied Buitengoed Nieuwe Warande is gesitueerd tussen bedrijventerrein Loven Noord I, het Riddershofpad, de spoorlijn Tilburg-Den Bosch, ten noorden van het gebied De Kraan. In het eerste plandeel zijn de eerste woningen momenteel al bewoond. De eerste fase van het tweede plan is inmiddels in aanbouw en de tweede fase, dat nu ontwikkeld wordt, ligt aan De Kraan. Hier komen 17 royale villakavels ter beschikking, waar op een deel van de kavels welstandsvrij gebouwd mag worden. De grootte van de kavels varieert van circa 640 tot 1336 m².

Kenmerkend voor Buitengoed Nieuwe Warande is de typische lintbebouwing die in veel Brabantse dorpen voorkomt. Het past wat betreft verschijningsvorm, sfeer en uitstraling dan ook naadloos in de landelijke omgeving van Midden-Brabant.

Door de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen Hazennest en De Kraan zal Buitengoed Nieuwe Warande voor auto’s bereikbaar zijn, vanuit het zuiden over de Scherpervenweg en vanuit het noorden vanuit De Kraan.
Langs deze weg en de zijwegen ervan komen de royale kavels. Op de splitsingen komen diverse groene pleintjes met elk een eigen karakter en inrichting.

Droomvilla zonder concessies.
U bepaalt in belangrijke mate het beeld van Buitengoed Nieuwe Warande. Kijkend naar het landelijke, agrarische
karakter van het gebied is landelijke architectuur in de trant van Brabantse langgevelboerderijen een logische keuze. Maar ook andere architectuurvormen zijn mogelijk. Denk aan groene, in het landschap geïntegreerde architectuur, de bouw van duurzame woningen en zelfs villa’s met een meer moderne verschijningsvorm.

Er zijn ruime mogelijkheden voor een ensemble van villa, tuin en eventueel een privé-weide voor hobbymatig gebruik, of een woon-werkkavel waarbij wonen wordt gecombineerd met een praktijk of bedrijf aan huis. Met name in de welstandsvrije delen van het plan kunt u uw persoonlijke stempel drukken op de architectonische kwaliteit van dit exclusieve, groene woonlandschap.

In Buitengoed Nieuwe Warande bouwt u uw droomvilla, vrijwel zonder concessies aan architectuur en lifestyle.
In samenwerking met de gemeente Tilburg zorgt Ruimte voor Ruimte voor een kwalitatief hoogwaardige inrichting van het openbare gebied en het bouwrijp maken van de kavels. Hieronder wordt o.a. verstaan:
- Het aanleggen van de gebruikelijke nutsvoorzieningen (kabel, elektra, water en telefoon) tot of nabij de
perceelgrens. De koper zorgt zelf voor aansluiting van de woningen op deze voorzieningen.
- De toepassing van een duurzaam watersysteem. Het schone water dient gescheiden van het vuile water afgevoerd te worden.

Exclusief bouwen met ongekende vrijheid
Bouwkavels van Ruimte voor Ruimte kenmerken zich door een ongekende ruimte en vrijheid. Dat geldt in het bijzonder voor de 17 villakavels in Buitengoed Nieuwe Warande fase IIB en zult u zeker ervaren bij het bouwen van uw droomvilla. Voor Deelplan IIB geldt dat op een deel van de kavels welstandsvrij gebouwd mag worden, daarbij rekening houdend met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan van de gemeente Tilburg. Voor de aangewezen welstandsplichtige gebieden binnen Deelplan IIB zijn de gemeentelijke Nota Welstand en het Inspiratiedocument Oostkamer 2015 maatgevend. De belangrijkste regels leest u hier.

Op elke kavel mag één vrijstaande woning met bijgebouwen worden gerealiseerd, waarbij ten minste twee
parkeerplaatsen per kavel verplicht zijn.

Hoofdgebouwen
Hoofdgebouwen dienen binnen het bouwvlak te worden gebouwd. Daarbij is het bouwvlak als volgt bepaald:
- Maximaal 60% van de minimumbreedte van het perceel.
- Afstand van de achtergevel tot de achterste perceelgrens minimaal 3 meter.
- Maximale bebouwingspercentage 20% van het perceel.
- Afstand hoofdgebouw tot aan de zijdelingse perceelgrens minimaal 3 meter aan beide zijden met inachtneming van de 60% regel.
- Ligging van de voorgevelrooilijn is afhankelijk van de goothoogte en bedraagt ten minste 3 meter gemeten vanaf het openbaar gebied, vermeerderd met tweemaal de goothoogte minus 4 meter.
- De voorgevelrooilijn moet op het openbare gebied gericht zijn; bouwen in tweede lijn is niet toegestaan. De maximale goothoogte bedraagt 4 tot 6,5 meter, afhankelijk van het type woning. De maximale bouwhoogte bedraagt 10 meter.

Indien gekozen wordt voor één bouwlaag zonder kap, dan bedraagt de maximale bouwhoogte 4 meter. Bij twee bouwlagen zonder kap bedraagt de maximale bouwhoogte 6,5 meter.

De welstandsvrije kavels zijn: 46, 47, 48 en 49.

Bijgebouwen
Aan- en uitbouwen en bijgebouwen mogen uitsluitend binnen het bestemmingsvlak worden gebouwd. Hierbij dient de afstand tot de (verlengde) voorgevel van het hoofdgebouw minimaal 3 meter te bedragen. De goot- en bouwhoogte van de betreffende gebouwen mogen niet meer bedragen dan respectievelijk 3 en 6 meter. De afstand van vrijstaande bijgebouwen tot de woning mag niet meer dan 20 meter bedragen. De gezamenlijke oppervlakte van bijgebouwen bij een woning mag, afhankelijk van de grootte van het perceel, niet meer bedragen dan 75 m² (grootte perceel tot 1.000 m²) of 100 m² (vanaf 1.000 m²).

Welstandsplichtige gebieden
De verbindende lintbebouwing in het middengebied en de bebouwing rond de hier gelegen driehoekige pleintjes zijn erg bepalend voor de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. Deze gebieden zijn dan ook aangewezen als welstandsplichtig, waarbij niveau 2 uit de gemeentelijke Nota Welstand van toepassing is.

Kijk voor meer informatie over de bouwkavels in Tilburg op de website van Ruimte voor Ruimte
(www.ruimtevoorruimte.com/tilburg).
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 350.000,- vrij op naam Specificatie inclusief BTW Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1174 m² Kadasteroppervlakte 1174 m² Kadastrale gegevens Gemeente Berkel Sectie A Perceelnummer 5411 Oppervlakte 1174 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.