Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Heukelomsebaan 9 in Moergestel 5066 XG

Heukelomsebaan 9

5066 XG Moergestel
Prijs op aanvraag

Omschrijving

Prachtige locatie met unieke kansen in een setting die de kenmerken van een heus Landgoed heeft.

Op een prachtige locatie gelegen "petit landhuis" te midden van groen en natuur bieden wij u dit bijzondere “Landgoed” aan van maar liefst zo’n 6,5 hectare. Een unieke kans voor diegene die op zoek is naar ruimte, rust en natuur in een omgeving gekenmerkt door de Oisterwijkse bossen en...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1957 Woonoppervlakte 161 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Prachtige locatie met unieke kansen in een setting die de kenmerken van een heus Landgoed heeft.

Op een prachtige locatie gelegen "petit landhuis" te midden van groen en natuur bieden wij u dit bijzondere “Landgoed” aan van maar liefst zo’n 6,5 hectare. Een unieke kans voor diegene die op zoek is naar ruimte, rust en natuur in een omgeving gekenmerkt door de Oisterwijkse bossen en vennen. Kortom prachtig leven in een stukje natuurschoon in Brabant.
U heeft daarnaast het comfort van een ligging op korte afstand van de dorpskernen van Moergestel en Oisterwijk, met een goede ontsluiting richting Eindhoven/ Eindhoven Airport, Tilburg, Den Bosch en Breda!

In goed overleg met de gemeente Oisterwijk heeft de huidige eigenaar een jarenlange bestemmingsplanprocedure gevolgd om het mogelijk te maken om midden in de ecologische hoofdstructuur een geheel nieuw landhuis te bouwen. Stelt u zich eens voor, een eigen landhuis bouwen midden in de natuur waar vindt u dat nog?!

Het was geen makkelijke opgave, maar met de juiste mensen is het gelukt.
Een belangrijk motief voor de eigenaar was, om op verantwoorde afstand van de huidige electriciteitskabels die nu bovengronds vlak bij het huidige landhuis lopen, een nieuw thuis te realiseren.
De gemeente Oisterwijk en de Provincie zijn daar in meegegaan en vonden de argumenten belangrijk genoeg om af te wijken van de gouden regel om niet in de ecologische hoofdstructuur te bouwen.
Het nieuwe bouwblok is zodanig gepositioneerd, dat het buiten de gevoelige zone van de 150 KV hoogspanningsleiding komt te liggen.
Het bijzondere is nu, dat Tennet heeft besloten om het huidige, sterk verouderde, bovengrondse 150 KV net vanwege de te hoge onderhoudskosten en de beperkte capaciteit, te vervangen en op een andere locatie ondergronds opnieuw aan te leggen.
Begin 2020 zal het 100% zeker zijn of en waar het nieuwe tracé zal worden aangelegd.

U heeft de mogelijkheid om uw eigen droomhuis te realiseren, waarbij het “nieuwe” bouwblok op een centrale plek op het perceel komt te liggen. Dit biedt u prachtige vergezichten rondom op bossen en vennen, welke grotendeels in eigendom van Brabants Landschap zijn. U bent verder niet gebonden aan een architect of aannemer, zodoende kunt u in alle rust in uw eigen tempo bepalen wat u laat realiseren en door wie.
Daar bouwen in het buitengebied wel enkele restricties kent en om u een impressie te geven van de mogelijkheden is er een haalbaarheidsstudie met de bebouwingsmogelijkheden gedaan door Paul Hooper, architect en zwager van de huidige eigenaar, samen met een creatief team van zijn bureau in Oosterhout. Dit schetsplan geeft u een inkijkje in de mogelijkheden van deze unieke locatie en een perfecte opstap om samen met de door u zelf uitgekozen architect uw droomhuis te realiseren.

Neemt u de uitdaging aan om op deze unieke "Landgoed" locatie uw nieuwe thuis te ontwerpen?
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1957 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 161 m² Perceeloppervlakte 64590 m² Gebouwgebonden buitenruimte 5 m² Overige inpandige ruimte 26 m² Externe bergruimte 50 m² Inhoud 610 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Moergestel Sectie A Perceelnummer 4669 Oppervlakte 26800 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Moergestel Sectie A Perceelnummer 5408 Oppervlakte 2130 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Moergestel Sectie A Perceelnummer 5391 Oppervlakte 13560 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Moergestel Sectie A Perceelnummer 4858 Oppervlakte 22100 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring